زولبیا و بامیه، دشمن قلب«زولبیا و بامیهای که با روغن چند بار مصرف شده، درست
میشود، دشمن قلب و سیستم گردش خون است».
روزه خود یک درمان است"
«به دلیل فاصله زمانی زیاد بین اولین و آخرین وعده غذایی در ایام
روزه داری، گلیکوژن کبدی (منبع ذخیره ی قندی) مصرف میشود و فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا
می کند و متاسفانه به دلیل باور غلطی که در جامعه وجود دارد، افراد در مصرف
زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربیهای اشباع هستند که در اثر جوشیدن، مواد سمی در آنها ایجاد شده، افراط میکنند.
روزهداران با خوردن مقدار زیادی از زولبیا و بامیه اجر روزه را از نظر
جسمی و روحی از بین میبرند و بعد از ماه مبارک رمضان دچار چاقی و افزایش
وزن میشوند.»
«بهتر است روزهداران از مصرف زولبیا و بامیه
اجتناب کنند»، «متاسفانه برخی افراد 300 تا 400 گرم زولبیا و
بامیه را یک جا مصرف میکنند، در حالی که به نفع آنهاست تا قند مورد نیاز
بدنشان را با خوردن خرما و شیر و یا کشمش و یا حتی آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه هم در آنها
کاهش پیدا کند.» متاسفانه بیشتر زولبیا و بامیهها به
صورت غیراستاندارد و غیربهداشتی تهیه میشوند و در تهیه آنها از روغنهای
مانده و فاسد و همچنین مواد اولیه رو به فساد استفاده میشود، میگوید:
«هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کنیم، هر چه زولبیا و
بامیه قهوهایتر و سوختهتر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست، بلکه نشان دهنده
این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد
سمی بیشتری است.»
«بیشتر این
مواد حاوی اسید چربی به نام ترانس هستند، که دشمن قلب و سیستم گردش خون است
و برای همه و بهخصوص برای کسانی که زمینه ابتلا به بیماری قلبی را دارند،
بسیار مضر است.»
سرطانزایی زولبیا و بامیهبیشتر زولبیا و بامیه ها در روغنهایی
که چند بار استفاده شده سرخ میشود میگوید: «سرطان زایی اینگونه زولبیا و
بامیهها کاملا اثبات شده است. این زولبیا و بامیه، سرطانهای روده باریک و
لوزالمعده را ایجاد میکند.»
کسانی که مبتلا به
ترش کردن معده هستند اکیدا توصیه میکنیم که از مصرف زولبیا و بامیه پرهیز
کنند «مشکل این افراد با خوردن زولبیا و بامیه به شدت بدتر
میشود.»
«مردم و حتی آنهایی که کاملا سالم
هستند و هیچ مشکلی ندارند تا آنجایی که میتوانند از خوردن زولبیا و بامیه
خودداری کنند.»
وزرات بهداشت نیز از مردم خواسته است:«
مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی،
کله و پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک را از دستفروشان و دوره
گردان خریداری نکنند و همچنین در هنگام خرید مواد غذایی بستهبندی شده، به
مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید و انقضا، نشانی دقیق کارخانه تولیدکننده و
سالم بودن بسته توجه کنند.»