طي تحقيق محققان " دانشکده ملي علوم بهداشتي هاروارد " شير داراي خاصيت محافظتي عليه بيماري ديابت است . محققان اين اثر شير را در نتيجه عواملي از قبيل کاستن از وزن شخص و بهبود عادات تغذيه اي او مي دانند. از آنجا که بالا بودن وزن مهمترين عامل ابتلا به ديابت نوع 2 است ، مصرف شير کم چرب مي تواند علاوه بر پوشش نيازهاي تغذيه اي فرد ، اثر چاق کننده چربي موجود در شيرهاي کامل و پرچرب را از بين ببرد و وزن او را پايين بياورد. ضمن اينکه ابتلا به فشار خون بالا نيز با مصرف شير کم چربي از بين مي رود. محققان مي گويند : کشف اين نکته خصوصا" براي دختران جوان بسيار حياتي است زيرا اين اشخاص غالبا" براي حفظ ظاهر مناسب و جلوگيري از چاقي ، رژيم بدون لبنيات مي گيرند . اما مي توان با مصرف فرآورده هاي کم چربي يا بدون چربي ، از آثار مثبت لبنيات بدون چاق شدن بهره برد.
اگر چه نقش کلسيم بر کاهش و مهار سرطان ، هنوز در مرحله تحقيق است ، اما جديدترين تحقيقات نشان مي دهد ، کساني که روزانه 1250ميلي گرم کلسيم دريافت کرده اند ، احتمال پيشرفت سرطان کولون در آنها 30درصد کاهش مي يابد. دانشمندان عرب خواص درماني تازه اي را در شيرشتر يافته اند که مي تواند بيماري هاي صعب العلاج و مزمني مانند آلزايمر ، ايدز ، هپاتيت C و سرطان را درمان کند. توليد RNA نو ترکيب از پادتن هاي موجود در شير شتر به منظور درمان بيماري هايي مانند سرطان ، آلزايمر ، هپاتيت C و ايدز طرحي است که انجمن علوم و فناوري عرب روي آن تحقيق مي کند. بر اساس تحقيقات صورت گرفته ، شتر به بيماري جنون گاوي مبتلا نمي شود زيرا در سرم خون و شير شتر مقادير قابل توجهي پادتن هاي ضد ويروس وجود دارد که اين جانور را از ابتلائ به اين بيماري مصون مي کند.
روزي 2 الي 3 فنجان شير بدون چربي يا کم چربي ، 20 درصد خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را کم مي کند. مطالعات ثابت کرده اند که داشتن رژيم غني از شير و لبنيات کم چرب ، سبزي و ميوه جات و هم چنين کاهش مصرف چربي ، عامل مهمي در پيشگيري و درمان پرفشاري خون است.