اواخر دهه 1980دانشمندان به خواص درماني اين اسيد چرب که مخلوطي از ايزومرهاي هندسي و فضايي اسيد لينولئيک است ، پي بردند. به گفته نوربخش ، با توجه به خواص درماني گسترده CLAدپارتمان صنايع غذايي دانشگاه کرنل امريکا در سال 2002طرح جامعي را با هدف افزايش CLAدر شير خوراکي و بررسي خواص تکنولوژيکي شير گاو با ميزان تغليظ شده CLAدر دستور کار خود قرار داد. نوربخش در اين طرح به عنوان عضو ايراني همکاري داشته است. اين طرح تحت نظارت دکتر ديويد يارمنيو، پروفسور دپارتمان صنايع غذايي و دکتر بومن ، پروفسور دپارتمان علوم دانشگاه کرنل امريکا انجام شد. در اين طرح ابتدا تاثير رژيم غذايي گاو با در نظر گرفتن 2درصد روغن سويا و يک درصد روغن ماهي روي افزايش ميزان CLAدر شير دام مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به وجود اسيدهاي چرب در مکملهاي فوق ، انتظار مي رفت اين مواد به عنوان پيش ساز باعث افزايش CLAشوند.
آزمايش ها تاکيدکننده اين امر بود که ميزان اين نوع اسيد چرب در شير حاصل از گاوهاي تغذيه شده با رژيم مذکور، به ميزان 8برابر افزايش داشته است. شير توليدي به منظور تاثير افزايش CLAروي پايداري شيميايي و خواص ارگانولپتيکي (حسي) شير در اين فرآيند توليد مي شود. ذکر اين نکته ضروري است که اسيد لينولئيک کونژوگه به دليل غيراشباع بودن و وجود باند دوگانه در برابر اکسيداسيون حساس تر است. به همين دليل ، با افزايش اين اسيد چرب در شير با وجود خواص درماني بسيار حائز اهميت ، امکان تاثير اين افزايش زمان ماندگاري و خواص درماني اين محصول نيز وجود دارد. با توجه به اهداف فوق ، چربي شير موردنظر همراه نمونه کنترل به ميزان 12درصد تنظيم شد و پس از پاستوريزاسيون که فرآيند معمول براي سالم سازي شير محسوب مي شود، شير بسته بندي شد. زمان ماندگاري شير پاستوريزه در دماي 4 درجه سانتيگراد با در نظر گرفتن عامل نور و با توجه به فاکتورهاي بيوشيميايي و حسي در 21روز ارزيابي شدند. در اين ارزيابي ، 2نمونه شير يکي حاوي CLAافزايش يافته و ديگري شير معمولي به عنوان کنترل در نظر گرفته شده بود - با يکديگر مقايسه شدند.نتيجه بيانگر اين واقعيت بود که شير غني شده با CLA، با وجود باندهايش غيراشباع ، پايداري مناسبي در نگهداري دارو از قابليت فرآيند مناسبي برخوردار است. اين امر را مي توان با خاصيت آنتي اکسيداني اين اسيد چرب مرتبط دانست.
کره توليدي از اين نوع شير نيز يک منبع غني و تغليظ شده CLAاست و بافت نرم مناسب تري نسبت به کره توليدي از شير معمولي دارد. به نظر نوربخش ، نکته جالب اين است که آزمايش هاي انجام شده روي مدل حيواني که در اين طرح موش آزماشگاهي بود، مبين کاهش 50درصدي رشد غدد سرطاني در اين حيوانات است. در مجموع ، تغذيه مناسب را مي توان به عنوان راهي مناسب براي مبارزه بيولوژيکي با بسياري از بيماري ها پيشنهاد کرد.