تحقيقات اخير ، بر تاثير مثبت کلسيم موجود در شير بر سلامت قلب دلالت دارد. کلسيم در کاهش فشار خون افراد مبتلا به بيماري هاي فشار خون نيز موثر است. مطالعات متعدد نشان مي دهند که کلسيم ممکن است مقابل کاهش علايم پيش از قاعدگي در زنان و پيشگيري از سندرم کيستهاي تخمداني موثر باشد. وجود همه اين حقايق علمي اهميت مصرف شير و فرآورده هاي لبني را به عنوان عمده ترين منبع تامين کلسيم آشکار مي کند. توجه به اين مساله در دوران کودکي ونوجواني ، بخصوص در دختران از اهميت خاص برخوردار است. زنان مبتلا به فشار خون که علاوه بر درمان دارويي ، روزانه 1500ميلي گرم کلسيم به مدت 4سال دريافت داشته اند، فشار خونشان به طورقابل ملاحظه اي کاهش يافته است ، اما بيماراني که فقط دارو مصرف کرده اند، بعد از اين مدت ، به طور کلي شاهد افزايش فشار خون بوده اند. کلسيم مقدار کلسترول مفيد خون (HDL) را نيز افزايش مي دهد و کلسترول مضر (LDL) را هم کاهش مي دهد؛ تغييري که باعث کاهش مشکلات قلبي - عروقي به ميزان 20 تا 30درصد مي شود. همچنين در زيبايي پوست، تناسب اندام، رشد موها شير بسيار مفيد است. شير در اغلب مسموميتها به عنوان تركيب كاهش دهنده عوارض مسموميت مورد استفاده قرار ميگيرد. امروزه آلودگيهاي ناشي از سرب يكي از خطرناكترين عوارض زندگي شهري است. مصرف روزانه يك ليوان شير ميتواند تا حدود زيادي نياز بدن انسان را تامين كند و بروز عوارض مسموميت با اين ماده را كاهش دهد. شير همچنين نقش مهميدر سلامت پوست دارد. وجود ويتامينها در شير، سلامت پوست را تقويت ميكند.
يك بررسي نشان داده خانوادههايي كه در آنها مصرف روزانه يك ليوان شير به صورت عادت درآمده است، فرزنداني شاداب و باهوش دارند
مقابله طبيعي شير با بيماري ها
شير موثرترين غذا در افزايش بهره هوشي، رشد و استحکام استخوان ها، سلامت لثه ، دندان و شادابي و طول عمر محسوب مي شود. اين نوشيدني اسرارآميز يک ترکيب مغذي و کامل است و به عنوان دارو در درمان بسياري از بيماري ها شناخته شده است. بتازگي نيز ترکيبي در آن شناخته شده که مي شود اين باره بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
جدال بيولوژيک با بيماري ها
CLA يعني اسيد لينولئيک کونژوکه يک اسيد چرب از خانواده اسيدهاي چرب ضروري براي بدن هستند. CLA به طور معمول در معده نشخوارکنندگان از پيش سازهاي موجود در معده به وسيله باکتري ها و آنزيم هاي خاصي سنتز مي شود. عمده ترين ايزومر CLA ايزومرسيس 9ترانس 11معرفي شده است که گوشت و شير حيوانات نشخوارکننده منابع غني اين ماده هستند؛ البته جيره غذايي اين حيوانات تاثير بسزايي در ميزان توليد CLA و در نتيجه مقدار آن در فرآورده هاي گوشتي و شيري دارد. در اين ميان ثابت شده ميزان CLA در شير گاوهايي که از علوفه طبيعي تغذيه مي کنند تا ميزان 5برابر نسبت به شير گاوهايي که از مواد مصنوعي استفاده مي کنند، بيشتر است.
برخي محققان بروز چاقي هاي مفرط در امريکا و کشورهاي پيشرفته و صنعتي امروزي را با کاهش ميزان CLAدر رژيم غذايي مردم به علت نوع جيره غذايي دامها و درنتيجه کاهش CLA در شير و گوشت اين حيوانات مرتبط مي دانند، در حالي که اين اسيد چرب به عنوان يک ترکيب ضدچاقي در کاهش بافت چربي تاثير بسزايي دارد.
در سالهاي اخير، تحقيقات گسترده اي روي خواص مختلف اين اسيد چرب انجام شده است که از مهمترين آنها مي توان خاصيت ضدسرطاني ، تاثير اين اسيد چرب روي افزايش سطح انسولين در بيماران ديابتي ، کاهش کلسترول خون و تقويت سيستم ايمني را نام برد. خواص ضد سرطاني اين نوع اسيد چرب بخصوص درباره سرطان سينه و پروستات به اثبات رسيده است. ضمن آن که مصرف اين ماده تاثير بسياري بر کاهش بافت چربي و بهبود نسبت بافت عضلاني به بافت چربي دارد. هم اکنون طرح گسترده اي روي تاثير CLAبر کلسترول خون نيز در حال انجام است.