بهار نارنج همان شكوفه درخت نارنج است كه در فصل بهار درخت را زينت داده، در پاييز و زمستان، جاي خود را به ميوه نارنج ميدهد. اين گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار ميگيرد ولي كاربرد اصلي آن بههمان صورت گل خشك و بهخصوص عرق در طب گياهي است. براي مصرف دارويي، شكوفههاي بهارنارنج را صبح زود به حالت غنچه نشكفته ميچينند و سپس در محلي تاريك سريع خشك ميكنند تا تغيير رنگ ندهند. مهمترين خاصيت دارويي بهارنارنج تاثير آن روي سيستم عصبي بدن است. بهارنارنج آرامشبخش و ضدهيجانات دستگاه عصبي است و سردردهاي عصبي و همچنين ميگرني را كاهش ميدهد.
بهارنارنج در تقويت معده و طب بسيار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشويش و اضطراب را از بين ميبرد.
- براي كنترل تشنجها و حمله قلبي هم بهار نارنج را توصيه ميكنند.
- اگر مشكل كمخوابي يا بيخوابي داريد، حتما پيش از خواب، مقداري عرق بهارنارنج يا چاي آن را بنوشيد.
- براي درست كردن چاي بهار نارنج، كافي است 10گرم از گل بهارنارنج را در دو ليوان آبجوش به مدت 20دقيقه بجوشانيد، سپس آن را صاف كرده، همراه يك قاشق سوپخوري عسل ميل كنيد.
با خوردن اين چاي، خواب خوش و آرامي خواهيد داشت.