کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید طبیعت درمانگر

ماهیها و گیاهان دریایی - یعنی جلبکها و خزه­ها و یا آلگ­ها - و بسیاری از سبزیهای دریایی از عوامل چشمگیر سلامت و طول عمر و جوان ماندن سلولهای مغزی به شمار می­رود. غذاهای دریایی از این نظر اهمیت زیادی دارد؛ چون علاوه بر تأمین پروتئینهای مورد نیاز بدن دارای بسیاری از انواع مواد معدنی و ویتامینها - بویژه ویتامین «ب۱۲» است. یکی دیگر از ویژگیهای عمده غذاهای دریایی وجود پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای آمینه مورد نیاز مغز و بدنمان است.
 از زبان ماهی­ها بشنویم
!
بنابه نظر بعضی از متخصصان تغذیه، ما فقط غذا نیستیم؛ بلکه دواییم و - افزون بر اینکه می‌توانیم قسمت اعظم نیاز‌های تغذیه‌ای شما را تأمین کنیم - در پیشگیری بسیاری از امراض و  مهار کردن و درمان بیمار‌یهای مختلف نقش مهمی ‌به عهده داریم.  در واقع، ویژگی بخصوصی که ما را بین سایر مواد غذایی بااهمیت کرده نوع چربی موجود در ماست.
ما و سایر محصولات دریایی  -با آنکه جزء مواد غذایی حیوانی هستیم - از نظر ترکیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوتیم.  چربی موجود در مواد غذایی حیوانی به طور عمده حاوی ترکیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده است که این ترکیبات  موجب بالا بردن کلسترول و سایر چربیهای نامطلوب خون می‌شود.
چربی ما ماهیها از اسیدهای چرب اشباع نشده «امگا 3» است که در جلوگیری از سکته مغزی و لخته شدن خون در عروق چشم و مغز و سایر اندام نقش مهمی دارد.  چربی امگا ۳ نقش ضد سرطان دارد، طوری که در زنان اسکیمو سرطان سینه بسیار نادر است.
علاوه بر آن آهن موجود در ما جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می‌دهد؛ بنابر این نقش مهمی‌ در پیشگیری از کمخونی ناشی از فقر آهن به عهده داریم.  گوشت ما حاوی مقدار درخور توجهی ویتامینهای گروه «ب» است که در تنظیم فعالیت سلولهای عصبی و در نتیجه در سلامت دستگاه عصبی مؤثر است.

ماده مغذی دیگری که در ما به مقدار کافی وجود دارد «روی» است.  روی به رشد و تنظیم بلوغ جنسی کمک می کند.  همچنین، از منابع غنی فلوئوریم که در سلامت دندا‌نها و پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است.
نوع دریایی ما از بهترین منابع ید به حساب می‌آید که برای رشد و تکامل دستگاه عصبی ضروری است.  مصرف ما نیاز شما به ید را تأمین می کند و از بروز عوارض ناشی از کمبود ید مثل اختلال در تولید مثل و بیماری گواتر پیشگیری می کند.
ما از منابع خوب فسفر هم محسوب می‌شویم. فسفر ماده­ای است که سبب تقویت حافظه و هوش می­شود و همراه کلسیم در سلامت و استحکام استخوانها نقش مهمی‌ دارد.

▪ خوردن متناسب ماهی و گیاهان دریایی برای پیشگیری از بروز بیماری فراموشی مفید است.
خوردن دست کم یک وعده گوشت ماهی در هفته سبب تأخیر در زوال عقل و نارسایی مغز می­شود.

 ▪اسید چرب «امگا 3» موجود در گوشت ماهی سبب تقویت عملکرد مغز و کاهش حملات قلبی می­شود.

▪  خوردن متعادل ماهی  در مادران در دوران بارداری برای رشد مغز جنین مفید است.
▪  مصرف ماهی از بروز افسردگی جلوگیری می­کند. همچنین، ویتامین «آ» موجود در گوشت ماهی موجب تقویت بینایی می­شود.
▪  استفاده از غذاهای محتوی ماهی خطر سکته­ قلبی را کاهش می­دهد و یکی از بهترین غذاهای ضد پیری است.
▪ مردانی که چند بار در هفته از ماهی استفاده می­کنند، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در آنها کمتر است.
و اما روغن ما
:
ماده مؤثر در روغن ما که از پرخاصیت­ترین روغنهای حیوانی است اسیدهای چرب « EPA » و « DHA» است که هر دو اسید چرب «امگا ۳» است و نقش مهمی در سلامت مغز و جسم دارد.  این اسیدهای چرب تری گلیسیریدهای خون را تنظیم و از پیشرفت تخریب رگها بر اثر رسوب چربیها جلوگیری می­کند. در ضمن، در روغن ما مقادیر درخور توجهی اسید آرشیدونیک موجود است که اثر ضد روماتیسمی دارد.

 روغن ما درد را تسکین می­دهد و سبب از بین رفتن مواضع التهاب می شود، به همین سبب یکی از عوامل بسیار مؤثر در درمان آرتریت روماتوئید است. مصرف طولانی روغن ما سبب از بین رفتن بیماری پوستی  »پسوریازیس« می­شود و التهاب و خارش پوستی را بتدریج زایل می­کند.



:: موضوعات مرتبط: خواص خوراکیها
ن : گروه سیب
ت :