دانه ها را از شب تا صبح در آب خیس کرده و آن را در جای نیم گرمی قرار دهید. پس از خیساندن و آبکش کردن آن را به آرامی زیر زیر شیر آب بگیرید و بگذارید در همان آبکش کاملا آبش جدا شود تا نپوسد. دانه ها را در شیشه یا سینی کوچک (لبه دار) بریزید و پارچه مرطوبی روی آن بکشید هر صبح و شب عمل شستن (به آرامی) و آبکش کردن را تکرار کنید. در تابستان که هوا گرم است عمل شستن را سه بار در شبانه روز تکرار کنید. در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و به نسبت گرم نگاه دارید. توجه کنید که باید اندکی آب در انتهای دانه ها وجود داشته باشد. اگر درجه حرارت محیط حدود 22 درجه سانتی گراد و محل آن تاریک باشد دانه ها خیلی زود جوانه می زند. بسته به نوع دانه ها بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر میتوانید جوانه را از تاریکی درآورید و پشت پنجره رو به آفتاب بگذارید. جوانه را همیشه مرطوب نگه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند (آبکش کردن را فراموش نکنید). پس از یک تا دو روز ماندن جلوی نور خورشید جوانه آماده مصرف است. آن را یک بار دیگر به آرامی آبکش کنید و در ظرف در بسته درون یخچال نگهداری نموده و بتدریج مصرف کنید.
از سویا – عدس – گندم – سویا – نخود – ارزن میتوانید جوانه تهیه کنید .
دانه |
مدت جوانه زدن به روز |
آفتابگردان |
2-1 |
گندم |
3-2 |
نخود |
4-3 |
عدس |
5-3 |
ماش |
5-3 |
سويا |
5-3 |