کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید آمار تکان دهنده تغذیه ناسالم ایرانیان

‌تغذیه ناسالم بلای جان 7 هزار ایرانی

83 درصد مردم کشور تغذیه ناسالم دارند
 
بارزترین علت سکته قلبی تغذیه ناسالم و اضافه وزن است،  83 درصد مردم کشور که جمعیتی بالغ بر 47 میلیون نفر را تشکیل می‌دهند تغذیه ناسالم دارند که از این میزان نزدیک به 7000 نفر در سال به دلیل عدم رعایت الگوی صحیح تغذیه جان خود را از دست می‌دهند.


نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌ها :

حدود 80 درصد بیماری‌های قلبی عروقی، 90 درصد دیابت نوع دو، 30 درصد سرطان‌ها از طریق رژیم غذایی صحیح قابل پیشگیری هستند.

براساس مطالعات انجام شده مصرف چربی و نمک ارتباط مستقیمی با بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان و بیماری‌های معده دارد، در الگوی مصرف غذایی صحیح باید از مصرف قندها، چربی‌ها، روغن و نمک خودداری شود.

میزان مصرف روغن بصورت روزانه در کشور ما 46 گرم است که حد استاندارد آن 35 گرم عنوان شده و میزان مصرف قندو شکر 66 گرم در روز است که بر اساس استاندارد باید حدود 40 گرم مصرف شود، همچنین شیر و لبنیات نیز در کشور ما کمتر از حد معمول مصرف می‌شود.

برای کاهش آمار مرگ و میرهای ناشی از اضافه وزن بر اثر مصرف بیش از اندازه نمک و چربی‌ها باید مصرف سبزیجات، میوه، لبنیات و حبوبات همواره در هرم غذایی مورد توجه باشد.

در حالیکه یک فرد برای حفظ سلامتی خود باید روزانه 400 گرم میوه و سبزی مصرف کند اما، متاسفانه تنها 12 درصد مردم کشورمان این میزان میوه و سبزی را مصرف می کنند که این زنگ خطری برای سلامت افراد بشمار می‌آید.

مصرف نمک در ایران بیش از دو برابر مقدار مجاز است، نمک مهم‌ترین عامل ازدیاد فشار خون است و استفاده از نمکدان در سفره یک رفتار غذایی ناصحیح است که متاسفانه حدود 80 درصد مردم کشور ما به آن عادت دارند.

بر اساس مطالعات 54 درصد میزان نمک دریافتی افراد در هنگام طبخ و سرو غذا در کنار سفره و با استفاده از نمکدان است و بهترین کار برای کاهش میزان مصرف نمک، فرهنگ سازی برای برداشتن نمکدان از سفره است .

سالانه بیش از 32 میلیارد ریال برای درمان شکستگی‌های قابل انتساب به پوکی استخوان در کشور هزینه می‌شود، که نتیجه کمبود کلسیم در بدن است، کلسیم در تنظیم فشار خون نقش موثری دارد و مهم‌ترین منابع آن منابع حیوانی مثل شیر و لبنیات کم چرب هستند که باید روزانه 2 تا سه واحد از این گروه در رژیم غذایی استفاده شود.

شیوع کمبود ویتامین D در بین کودکان و زنان باردار :

براساس مطالعات انجام شده در سال 91، 86 درصد زنان باردار، 76 درصد نوجوانان و 61 درصد کودکان دچار کمبود ویتامین D هستند.

کمبود این ویتامین خطر بیمار‌ی‌های غیرواگیر نظیر آلرژی،آسم، ام اس و غیره را افزایش می‌دهد و مطالعات نشان داده است که با مکمل یاری می‌توان این کمبود را جبران کرد.


ن : گروه سیب
ت :