مردم انواع و اقسام مسائل را عامل اصلی كج خلقی و بیحالی خود می دانند؛ مثل آب و هوا، روز سخت كاری یا ترافیك.
گاهی اوقات، خستگی شدید یا كج خلقی مشكل احساسی پیچیده ای نیست، بلكه معمولا به نوع تغذیه مربوط می شود.
ثابت شده است كه انتخابهای غذایی بیش از حد تصور با بدحالی و افسردگی مرتبط است؛ بنابر این قبل از اینكه برای گذاشتن ظرفهای كثیف در ظرفشویی به همسر خود غر بزنید، به این فكر كنید كه چه غذایی را در این ظرفها نوش جان كرده اید.
متخصصان تغذیه غذاها و مواد مغذی را در شکل
گیری جریان خلق و خو بسیار مهم می دانند.
كربوهیدرات ها:
بسیاری از مردم هنوز هم كاهش وزن را با نخوردن كربوهیدرات ها مرتبط می دانند، در حالی كه كربوهیدرات ها بخش مهمی از برنامه غذایی سالم و متعادل است. برای اینكه در طول روز انرژی لازم را داشته باشید، بسیار مهم است كه حتما از غلات سبوسدار و حبوبات استفاده كنید.
سروتونین (ماده ای شیمیایی در مغز و مرتبط با حالات عاطفی) تحت تأثیر نوع تغذیه است. اختلالات احساسی و اخلاقی مانند عصبانیتهای فصل زمستان یا اختلالات فصلی (SAD) نیز با کمبود سروتونین در بدن مرتبط است و از این نظر كربوهیدرات ها به تولید سروتونین كمك می كند.
پروتئین:
غذاهای سرشار از پروتئین (مانند تن ماهی، شیر، مرغ، جوانه گندم، تخم مرغ) نیز تولید سروتونین در بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.
اسیدهای چرب «امگا 3»:
ماهی آزاد و قزل آلا و دیگر غذاهای سرشار از «امگا 3» نیز در بهتر شدن حالات احساسی مؤثر است.
ویتامین «ث»:
ثابت شده است كه ویتامین «ث» به بدن كمك می كند تا با شرایط پرتنش کنار بیاید و عملكرد دستگاه اعصاب را بهبود می بخشد. آب پرتقال خالص و سایر مركبات منابعی بسیار غنی از ویتامین «ث» است.
ویتامین «ای»:
تجربیات پزشكی نشان داده است که افراد دچار افسردگی نیز كمبود ویتامین «ای» دارند. روغن چربی بالایی دارد، ولی باید به طور متعادل آن را مصرف كرد. به طور مثال، روغن كانولا ( روغن کلزا) سرشار از ویتامین «ای» است. آجیلهای مختلف نیز منبع غنی این ویتامین به شمار می رود. |